Sinulla on oikeus olla oikeassa paikassa ja motivoitunut!!!

Kirjoitus on julkaistu aikaisemmin Youngsales-blogissa.

Aiemmissa blogeissa Petteri ja Pasi kirjoittivat mainiosti konkreettisia apuja siihen kuinka tehdään itsensä näkyväksi työhakemusten keskellä ja kuinka brändätä itsensä sosiaalisissa medioissa. Kiitos herroille hienoista näkemyksistä, uskoakseni herätti meissä kaikissa ajatuksia miten parantaa omia toimiaan kun tietää mihin urallaan itseään kuljettaakaan!

Oma kirjoitukseni koskee sitä, mitä noita ennen tulisi pohtia vakavasti. Itse olen rekrytoinut useita myynnin parissa työskenteleviä ja myyntiä johtavia henkilöitä. Monella haastattelemistani hakijoista on ollut samankaltainen ongelma – joillain se on heijastunut vahvemmin ja joillain heikommin. Ongelma on ollut se, ettei tiedetä itsekään mihin TODELLA haetaan ja MITÄ sieltä odotetaan. Ollaan laitettu hakemus työn toivossa(koska ei haluta tai voida olla ilman työtä) ja kun tiedustelen mihin muualle on haettu, vastauksessa havaitsen ettei hakijalla ole hajuakaan mihin oikeasti ylipäätään haluaa elämässään kulkea – paikat ovat eri tyylisiä, erikokoisista yrityksistä ja vaativat erilaista spesifististä osaamista. Toisin sanoen ”arvalla” saamalla oikeasta paikasta työpaikan saattaa hakija saavuttaa maksimaalisen menestyksen ja työtyytyväisyyden tulevassa työpaikassaan. Muutoin voi mennä vuosia hukkaan ja tie viedä väärään suuntaan…

Nämä henkilöt eivät ole tehneet lainkaan mitään väärää – päinvastoin, on normaalia että markkinoilla haetaan työtä, jolla eläminen maksetaan ja myyntityötä on tarjolla vielä suhteellisen monelta sektorilta. Taikasana uralla etenemisessä on kuitenkin suunnitelmallisuus. Tärkeintä myyntityön pariin, ja etenkin yrittäjäksi lähtiessä on tietää eksaktisti mihin on urallaan menossa, mitä tavoitellaan ja kuinka kyseinen työ/yritys palvelee kunkin kulkemista juuri tähän haluttuun suuntaan. Lisäksi tulee tiedostaa, että myynti on erityisesti motivaatiolaji ja motivaatio voi pysyä yllä jatkuvana ainoastaan mikäli on oikeassa yrityksessä ja oikeassa positioissa.

Neuvonkin siis jokaista ennen hakemista seuraavaan toimeen tai pohtiessaan nykyistä toimeaan miettimään omalla kohdallaan seuraavia seikkoja ja suunnittelemaan paperille selkeän suunnitelman työurastaan(älä pelkää, se muuttuu jatkuvasti kaikilla, itselläkin – mutta sitä on helppoa päivitellä kun on pohja tehtynä):

  • Onko minulla erityisosaamista juuri tähän alaan ja tähän positioon(entä mihin minulla on)?
  • Mikä on seuraava steppini uralla, voiko se onnistua nykyisessä paikassani?
  • Nautinko työstäni, saanko toteuttaa itseäni niin, että voin motivoitua jokaiseen työpäivään?
  • Haluanko tehdä tulosta nykyiselle esimiehelleni/omistajilleni sataprosenttisesti(tai haastattelussa tapaamalleni tulevalle esimiehelleni)?
  • Voinko kommunikoida yrityksessä suoraan tavoitteistani ja toiveistani oman kehitykseni suhteen(onko ilmapiiri avoin)?
  • Osaanko arvioida oman arvoni euroissa yrityksen toiminnassa(onko mittarit selkeät)?
  • Arvostetaanko ja palkitaanko erityiset tuloksentekijät riittävän hyvin?

Kysymyslista on loputon ja ainoastaan omat kysymykset edelliseen liittämällä osaat arvoida oletko oikeassa paikassa ja millaiseen paikkaan ylipäätään olet hakemassa. Mieti aina ennaltakäsin asiat ja kirjaa paperille, sillä ainakin minuun tekee vaikutuksen haastatteluissa henkilöt, joilla on selkeä urasuunnitelma ja odotukset hakemalleen työpaikalle. He ovat selvittäneet mahdollisesti millaisella markkinalla yritys toimii, millainen kilpailutilanne ja konsepti yrityksellä on, sekä mitä uutta siihen voisi tuoda. Olen törmännyt hyvin määrätietoisiin ihmisiin, joilla edellämainitut asiat on ollut hallussa ja näin olleen haastattelusta on tullut keskustelu yrityksen ja tulevan työntekijän yhteensopivuudesta ja täydellisestä yhteistyöstä. Kumpikin on voinut tuoda avoimesti toiveensa esiin ja saanut todella tunteen että on vaikuttanut asioihin ennen työsuhdetta. Nämä suhteet ovat olleet poikkeuksetta kestävimpiä ja hedelmällisimpiä sekä yritykselle, että työntekijälle. Näistä lähtökohdista on edetty urallaan oikeaan suuntaan ja yritys on kyennyt kasvamaan työntekijän mukaan(koska tieto toiveista on ollut etukäteen) ja työntekijä yrityksen mukaan.

Tehdyt tulokset ovat aina olleet loistavia ja hakijan motivaatio on pysynyt korkealla jatkuvasti. Ihmisille on erittäin tärkeää saada tunne, että voi vaikuttaa aidosti omaan uraansa ja tekemisiinsä yrityksessä. Se ruokkii motivaatiota ja halua saada yritys menestymään.

Mieti siis aina tarkasti etukäteen missä voisit loistaa ja miten pystyt pitämään motivaatiotasi yllä. Hyväkin tekijä tekee keskikertaisia tuloksia epäsopivassa paikassa ja keskinkertaiset taidot omaava huipputulosta oikeassa paikassa. Uskokaa pois, olen sen monesti saanut todistaa ja nähnyt monilla vuosien menevän hukkaan väärässä paikassa. Sinulla on oikeus olla löytää juuri sinulle oikea paikka ja nauttia työstäsi – vastuu on kuitenkin loppukädessä ainoastaan ja vain sinulla minne suuntaan ikinä liikutkaan elämässäsi!

Kommentoi kirjoitusta